Uitgave vrijdag 18-juni-2021
Bekijk in de browser
bazuin_header

Zwembad Splash in het nieuw

In anderhalf jaar tijd heeft het openluchtbad in De Glind een ware metamorfose ondergaan. Van de waterinstallatie tot het zwembadterrein en van de kiosk tot de digitale zwembadkaart. Bij deze opfrisbeurt behoort ook een nieuw logo en een nieuwe huisstijl.

Lees meer
Zwembad Splash in het nieuw

Boekenkast in kerk

foto-boekenkast
In de achterwand van de kerk is een boekenkast gemaakt. De Weggeefbijbels en -boeken die hierin liggen, hebben wij gekregen om door te geven aan (gezins)huizen, groepen, kinderen en jongeren uit De Glind en omgeving.

Lees meer

Laatste Verhalenpaal geplaatst op Klompenpad De Glind

Rond de Glind ligt een prachtige wandelroute: het Klompenpad met de naam Glindhorsterpad. Deze wandelroute biedt naast kennismaking met de omgeving ook inspiratie in de vorm van verhalenpalen en kunstzinnige objecten. Het Klompenpad rond De Glind is in de afgelopen periode opgeknapt en aangepast.

Lees meer
Verhalenpaal Boshuisweg

Verzekering keert uit aan Très Jolie voor herbouw abri

Verzekering keert uit aan Très Jolie voor herbouw abri
Nadat eerder al door de politie op basis van het brandweerrapport was vastgesteld dat er geen opzet in het spel is geweest bij het ontstaan van de brand in december bij Très Jolie, is recent door de verzekering vastgesteld dat uitkering van het totale gevraagde bedrag voor herbouw van de abri passend is.

Lees meer

Van een werkvakantie in Sierra Leone naar een unieke kans in ons eigen land; De Glind

Van een werkvakantie in Sierra Leone naar een unieke kans in ons eigen land; De Glind! Aankomende zomer van 17 tot 27 juli hebben u en jij een grote kans dat je er één in het wild spot; een echte World Servant! Te herkennen aan een rood World Servants shirt en hoogstwaarschijnlijk een brede glimlach.

Lees meer
WS-folder1

Geboortegolf

Geboortegolf
Kees vd Werf: "Al een aantal jaren hang ik in de omgeving Glindhorst/Schoonderbekerweg nestkasten op. Aanvankelijk om de vogelrijkdom in onze omgeving te stimuleren en intussen helpt het ook zijdelings mee aan de bestrijding van de eikenprocessierups. Blijkbaar is er een grote woningnood onder de kleine vogels en ook een rijk voedselaanbod, want elk jaar zijn ze allemaal bezet."

Lees meer

Peuteropvang in De Glind

Op de Prinses Beatrixschool in de Glind wordt in september 2021 gestart met een peuteropvang. Een fantastische plek met een schitterende buitenruimte. Kersverse directeur Erik Land is blij met de ontwikkelingen: ‘Het heeft even geduurd en het was nog even spannend of het door kon gaan, maar gelukkig kunnen we starten!’

Lees meer
Peuteropvang in De Glind!

Vernieuwde kiosk geopend in openluchtzwembad Splash

Kiosk Splash Frietjes
Op zaterdag 5 juni werd de nieuwe keuken en frituur in de kiosk van buitenbad Splash feestelijk in gebruik genomen. Ondanks het bewolkte weer kwamen bezoekers na het zwemmen gezellig op het terrasje een patatje eten. Een lekkere snack kregen ze er vanwege de openingsactie gratis bij.

Lees meer

J.H. Donnerschool maakt kans op een ANWB Verkeersplein

Onze J.H. Donnerschool (school voor speciaal onderwijs) heeft te horen gekregen, te zijn genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Hiermee kunnen leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties zodat ze straks goed voorbereid de weg op gaan. Om het ANWB Verkeersplein in de wacht te slepen, moet de school onder andere zoveel mogelijk stemmen werven.

Lees meer
J.H. Donnerschool maakt kans op een ANWB Verkeersplein

Agenda

De Glindse Bazuin valt onder de verantwoordelijkheid van Belangenvereniging De Glind.
Deze maandelijkse nieuwsbrief bevat berichten van dorpswebsite WWW.GLIND.NL