Uitgave maandag 03-april-2023
Bekijk in de browser
bazuin_header

Verslag bewonersbijeenkomst verduurzaming De Glind

Verslag bewonersbijeenkomst verduurzaming De Glind van 26 januari 2023
Op 26 januari was er een bijeenkomst verduurzaming van heel De Glind. Met een opkomst van naar schatting ruim 50 personen was het een goed bezochte en informatievevergadering met een goede vertegenwoordiging van alle inwoners van De Glind, zowel binnen als buiten de bebouwde kom.

Lees meer

Voedselbos De Glind in het voorjaar van start gegaan

Misschien is het je al opgevallen, een hoop geklus in de achtertuin van Vincent, Sanne, Cato (5) en Guus (0). Zij wonen sinds een klein jaar in het nieuwbouwhuis aan de Postweg richting Leusden. Op het grasland achter hun huis (grenzend aan de Schoonderbekerweg) wordt een Voedselbos aangeplant.

Lees meer
Voedselbos De Glind is in het voorjaar van 2023 van start gegaan

Ecowonen Midden Nederland stelde zich voor aan dorpsbewoners

Ecowonen Midden Nederland  stelt zich voor aan dorpsbewoners De Glind
Op 15 februari was er een informatieavond voor bewoners van De Glind. Behalve de mensen van EMN waren de architect, een vertegenwoordiger van de Rudolphstichting en iemand van de gemeente aanwezig.

Lees meer

Bijzondere vondsten gevonden tijdens Opschoondag

Tijdens de Landelijke Opschoondag, de jaarlijkse grote voorjaarsschoonmaak, is ook in De Glind op verschillende plekken afval opgeruimd. Zaterdagmorgen 18 maart meldde zich een klein groepje vrijwilligers om aan de slag te gaan. Naast zwerfvuil zijn er ook bijzondere attributen gevonden.

Lees meer
Bijzondere vondsten tijdens Opschoondag

Wat verliest een kind bij een uithuisplaatsing?

Ondersteun gezinshuiskinderen bij hun verliesproces! Afgelopen schooljaar zijn wij afgestudeerd aan de CHE en hebben wij aan de hand daarvan een boek geschreven zodat gezinshuisouders deze kinderen bij het verliesproces kunnen ondersteunen.

Lees meer
Wat verliest een kind bij een uithuisplaatsing?

Textiel Repair-Café op 18 april 2023

Textiel Repair-Café op 18 april 2023
Op de locatie van Typisch Textiel (Rudolphlaan 24) is elke derde dinsdag van de maand een Textiel Repair-Café. Iedereen uit het dorp is hier welkom voor reparaties aan textiel. Er mag gebruik worden gemaakt van de vier aanwezige naaimachines. Hulp hierbij is aanwezig.

Lees meer

KrijgDeKleertjes open op 18 en 19 april 2023

KrijgDeKleertjes is weer geopend op 18 en 19 april. Op dinsdagen van 19.00 uur tot 21.00 uur en op de woensdagen van 9.00 uur tot 11.00 uur.

Lees meer
KrijgDeKleertjes open op 18 en 19 april 2023

Feest vieren met vlaggen

Feest vieren met vlaggen
De Glindse feestvlaggen aan lange hengels kunnen ook bij jullie evenement in De Glind wapperen! Hebben jullie binnenkort een feest en heb je hiervoor materialen (biertafels etc.) nodig ga dan naar de website. https://glind.nl/evenement-organiseren/ Myra Steens heeft de vlaggen voor het dorp in haar beheer.

Lees meer

Pannenkoekenhuis De Glind is geopend en Paasbrunch op 9 of 10 april 2023

Op woensdag 1 maart jl. was er al een onofficiële opening van het Pannenkoekenhuis. De jongeren hebben de gehele middag pannenkoeken gebakken, die in de avond genuttigd werden door dorpsbewoners. Maar nu zijn we er helemaal klaar voor: het Pannenkoekenhuis De Glind is op 1 april geopend. U bent van harte welkom, ook voor de Paasbrunch. Lees meer
Pannenkoekenhuis De Glind is geopend en Paasbrunch op 9 of 10 april 2023

Koningsdag De Glind op 27 april 2023

Koningsdag De Glind op 27 april 2023
Ook in De Glind zal Koningsdag gevierd worden. Op donderdag 27 april zal het vanaf 16:00 uur feest zijn op het plein bij De Glindster en het veld tussen de Rudolphlaan en Postweg, dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een heus festivalterrein! Lekker eten, muziek, een kleedjesmarkt en van alles te doen voor jong en oud. Lees meer

Opening openluchtbad Splash op 18 mei 2023

Zet alvast in je agenda, het zwembad gaat open op donderdag 18 mei 2023 (Hemelvaart). Kijk voor meer informatie, zwemles en abonnementen de facebookpagina of op de website van openluchtbad Splash Vanaf 20 maart start voorverkoop abonnementen. Vrijdagochtend 12 mei is er een schoonmaakochtend.

Lees meer
Opening openluchtbad Splash op 18 mei 2023
De Glindse Bazuin valt onder de verantwoordelijkheid van Belangenvereniging De Glind.
Deze maandelijkse nieuwsbrief bevat berichten van dorpswebsite WWW.GLIND.NL


Email Marketing Powered by MailPoet