Wekelijks terugkerende evenementen
Het rooster van de wekelijkse vrijetijdsactiviteiten vind u hier.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

AmiGO in De Glind: maatjes gezocht, met of zonder hond

9 maart 2017 · 19:30

Maatjesproject AmiGO is van start in de Glind. Er zijn al wat koppels gevormd, tijd voor de 2e ronde van het project. Hiervoor worden vrijwilligers gezocht die, met of zonder hond, maatje willen worden van een gezinshuiskind. Op donderdag 9 maart is er in Dok14 om 19.30 uur een vrijblijvende informatiebijeenkomst over AmiGO.

Binnen het maatjesproject AmiGO staat positieve één-op-één aandacht van mens en dier aan kinderen en jongeren centraal. Dat er iemand speciaal voor jou komt, iemand die geen hulpverlener is, maar gewoon tijd met jou wil doorbrengen, is belangrijk voor het zelfvertrouwen en de zelfwaarde van kinderen en jongeren. De combinatie met een bezoekdier (meestal een hond) blijkt goed te werken.

In de eerste ronde van het project zijn zo’n 10 kinderen gekoppeld aan een maatje. Nu start de 2e ronde en zijn er weer nieuwe vrijwilligers nodig.

Begeleiding en onkosten
Vrijwilligers die zich voor AmiGO aanmelden krijgen een gedegen introductieprogramma en worden deskundig begeleid. Ook is er veel aandacht voor de match tussen een vrijwilliger en een kind; een goede klik is belangrijk. Vrijwilligers krijgen verder een onkostenvergoeding en er is een zakgeldregeling voor de koppels.

Training voor baas en hond Vrijwilligers die samen met hun hond maatje worden, krijgen een professionele training van Pets4Care. Daarbij leer je hoe je je hond optimaal kunt laten bijdragen aan het contact met kinderen.

Muziek- of huiswerkmaatje
Geen hond? AmiGO zoekt ook maatjes die het leuk vinden om één op één leuke activiteiten te ondernemen met een uithuisgeplaatst kind. Er wordt nog gezocht naar een muziek/gitaarmaatje, een huiswerkmaatje en een maatje om creatieve of leuke meidendingen mee te doen.

Informatiebijeenkomst 9 maart
Ben je, of ken je iemand met een goed gesocialiseerde hond, een warm kloppend hart voor kwetsbare kinderen en spreekt het je aan om samen met een huisdier regelmatig tijd door te brengen met een kind uit het dorp? Dan ben je van harte welkom op de informatiebijeenkomst van het project AmiGO op donderdag 9 maart om 19.30 uur in café-restaurant Dok 14, Rudolphlaan 2, De Glind. Graag even aanmelden voor de informatieavond door een mailtje te sturen naar info@prointermetzo.nl.

Meer informatie op www.rudolphstichting.nl/projectAmiGO / www.prointermetzo.nl/AmiGO

AmiGO in Jeugddorp De Glind wordt uitgevoerd door Stichting Pro Intermetzo in samenwerking met de Rudolphstichting. Het maatjes/bezoekdierproject wordt financieel mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, de Gemeente Barneveld en de Rudolphstichting.

Gegevens

Datum:
9 maart 2017
Tijd:
19:30

Locatie

DOK14
Rudolphlaan 2
De Glind,3794MZNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0342-459000
Website:
http://dok14deglind.nl