Vind jouw weg in De Glind

handig om te weten

Wegwijs in De Glind

Wonen

De Glind is een dorp gelegen tussen Achterveld, Barneveld, Woudenberg, Scherpenzeel en Leusden in de Gelderse Vallei. Het valt onder de gemeente Barneveld. Jeugddorp De Glind is opgericht in 1914 maar het dorp “bestaat” al veel langer.

De inwoners

Jeugddorp De Glind heeft ongeveer 628 inwoners (2017), waarvan ongeveer 200 kinderen en jongeren, die wonen in ongeveer 25 huizen. Tegenwoordig is De Glind ook steeds meer een kleine dorpsgemeenschap waar kinderen en Deze Dorpswebsite is mogelijk gemaakt door de Belangenvereniging. Lees meer. jongeren een speciale plaats innemen. Er wonen inmiddels ook veel mensen die buiten het dorp werkzaam zijn.

Het dorp bestaat nu uit 12 straten (Boshuisweg, Burgstederweg, Geleijnsestraat, Glindhorst, Havikhorsterpad, Helweg, Klein Moorst, Postweg, Ringlaan, Rudolphlaan, Schoonderbekerweg en de R.A.C. Mulderlaan).

 

Vervoer

In het dorp rijdt de buurtbus, dit is lijn 511. De buurtbus rijdt van Barneveld, via De Glind, naar Scherpenzeel en weer terug.

 

Belangenvereniging en Wijkplatform

Voor bewoners is er de Belangenvereniging De Glind (BLV): deze behartigt de belangen van de bewoners van De Glind.
Ook is er het Wijkplatform De Glind. Kom eens langs: 4 x per jaar vinden de Wijkplatform bijeenkomsten plaats. Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk. De leden van de BLV, een afvaardiging van de Gemeente en Wijkpolitieagent zijn hier te spreken. Heeft u vragen of ideeën over uw leefomgeving, laat ze ons weten.

Social media

De Glindse gezelligheids Whatsapp groep

Met deze groep houden we elkaar op de hoogte van gezellige activiteiten in ons dorp. Deze Dorpswebsite is mogelijk gemaakt door de Belangenvereniging. Lees meer.
Facebookpagina Glind in verbinding. Het is een besloten groep waar u zich voor kunt aanmelden.

Media en samenwerking

Lezersnieuws regionale kranten

Bij bijna alle regionale kranten kun je zelf online lezersnieuws plaatsen. De krant beslist vervolgens welke berichten hiervan in de papieren krant komen. Je kunt je evenement bekend maken bij VVV Barneveld & VVV Veluwe. Barneveld heeft de Barneveldse krant (dagkrant o.b.v. abonnement) en donderdag de huis-aan-huiskrant) Hier kun je zelf je nieuws aanleveren of de datum van een evenement laten vermelden.

Andere regionale media: Scherpenzeelse krant, De Stad Amersfoort, Leusderkrant en Leusden nu, De Stad Nijkerk, De Woudenberger, Ede Stad en De Gelderlander.

Social media, radio en tv

Vergeet ook je eigen of regionale social media niet in de promotie van je evenement. Denk aan radio/ (lokale) TV, GlindRadio, Omroep Gelderland (TV & radio), A 1 mediagroep.

Voor een leuke foto/leuk item, wil de krant best nog wel eens komen, dus nodig ze gewoon uit! (Voor pers helpt het natuurlijk altijd als er een ‘VIP’ bij is, zoals een wethouder of bijvoorbeeld de burgemeester.)

Samenwerken met ondernemers in De Glind

Met zijn allen bereik je meer! Samenwerken met de lokale ondernemers is dus aan te raden.

Zie hier een overzicht van de ondernemers in De Glind.

(link toevoegen die verwijst naar actueel doc??)

Begraafplaats ‘De Glindhorst’

Voor informatie over de begraafplaats, de uitstrooiplek en het kopen van een graf kan je terecht bij het secretariaat van de Rudolphstichting via telefoon, 0342-459010
of via e-mail.

Recreatie

Bekijk deze pagina voor de recreatiemogelijkheden in De Glind. Voor actuele activiteiten zie de dorpsagenda.

Sport en vrijetijd De Glind

Er zijn wekelijkse sport- en vrijetijdsactiviteiten, met name voor kinderen en jongeren uit De Glind en de regio. Deelname d.m.v. een abonnement.

Meer informatie over doorlopende activiteiten zoals de dorpsborrel en badminton of aanmelden?

 Veiligheid

De wijkagent van Barneveld en dus van De Glind is Marco Kramer. Hij is op afspraak bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 of per e-mail.
Marco is ook te vinden op de website de politie.

Glind-Alert

Glind-Alert is een WhatsApp-groep om de veiligheid in het dorp te bevorderen/ bewaken. Samenwerking bij bijvoorbeeld: vandalisme, agressie of weggelopen jongeren, neem daarvoor contact op met Mario Hoogerheijde. Mario Hoogerheijde (veiligheidscoördinator) en Marco
Het vrijetijdsteam van Stichting Jeugddorp De Glind verzorgt een afwisselend programma voor alle kinderen en jongeren uit De Glind en omgeving.

Maximun snelheid in ons dorp

Er geldt binnen De Glind een 30 km zone voor alle verkeer!

Honden

Er zijn binnen De Glind een aantal hondenuitlaatplaatsen aangewezen. Op de wandelpaden (klompenpaden) zijn geen honden toegestaan. Een vriendelijk verzoek aan allen is om het dorp schoon te houden!

Afval

Het afvalschema van het legen van de kliko’s is te vinden op de site van de gemeente Barneveld. http://www.mijnafvalwijzer.nl

Grof vuilstorten/ milieupas

Om als inwoner van de gemeente Barneveld (De Glind) gebruik te maken van Milieustraat Otelaar heeft u een milieupas nodig. Deze is thuis gestuurd aan inwoners van de gemeente Barneveld. Indien u deze niet heeft gekregen, kunt u deze kosteloos verkrijgen bij de gemeentewerf. De milieustraat bevindt zich aan de Otelaarseweg 9 in Barneveld. Meer informatie op https://www.barneveld.nl/aanvragen-en-regelen/milieustraat-otelaar

Oud papier

Het oud papier kan gebracht worden bij de erzamelcontainer die aan de Rudolphlaan 14 staat. Deze wordt wekelijks geleegd. Ook staat daar een glasbak en een container voor oude kleding en schoenen.

Gemeente Barneveld

Voor verdere algemene praktische informatie, gemeentelijke zaken, wet en regelgeving verwijzen wij u naar de website van de gemeente Barneveld.
Bij defecte straatverlichting, een kapot wegdek of andere zaken kunt een digitaal meldingsformulier openbare ruimte invullen. Samen houden we zo ons dorp mooi en veilig.

Milieuklachten

In geval van een milieuklachten: via de site van Omgevingsdienst de Vallei kan iemand een klacht indienen.
www.oddevallei.nl