Demopagina De Glind

Onderkop

Wegwijs in De Glind

Wonen

De Glind is een dorp gelegen tussen Achterveld, Barneveld, Woudenberg, Scherpenzeel en Leusden in de Gelderse Vallei. Het valt onder de gemeente Barneveld. Jeugddorp De Glind is opgericht in 1914 maar het dorp “bestaat” al veel langer.

De inwoners

Jeugddorp De Glind heeft ongeveer 628 inwoners (2017), waarvan ongeveer 200 kinderen en jongeren, die wonen in ongeveer 25 huizen. Tegenwoordig is De Glind ook steeds meer een kleine dorpsgemeenschap waar kinderen en Deze Dorpswebsite is mogelijk gemaakt door de Belangenvereniging. Lees meer. jongeren een speciale plaats innemen. Er wonen inmiddels ook veel mensen die buiten het dorp werkzaam zijn.

Het dorp bestaat nu uit 12 straten (Boshuisweg, Burgstederweg, Geleijnsestraat, Glindhorst, Havikhorsterpad, Helweg, Klein Moorst, Postweg, Ringlaan, Rudolphlaan, Schoonderbekerweg en de R.A.C. Mulderlaan).

 

Geen lid wel betrokken

Ook zonder lid te zijn van de Belangenvereniging kunt u zich inzetten voor het dorp. Uw betrokkenheid bij evenementen stellen wij erg op prijs. Wij willen u ook graag informeren als dorpsbewoner.

Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen stuur dan een mail naar: belangenvereniging@glind.nl

Of maak gebruik van onderstaande aanmeldknop.

Headerkop

Header subkop

Maximun snelheid in ons dorp

Er geldt binnen De Glind een 30 km zone voor alle verkeer!

Honden

Er zijn binnen De Glind een aantal hondenuitlaatplaatsen aangewezen. Op de wandelpaden (klompenpaden) zijn geen honden toegestaan. Een vriendelijk verzoek aan allen is om het dorp schoon te houden!

Recreatie

Bekijk deze pagina voor de recreatiemogelijkheden in De Glind. Voor actuele activiteiten zie de dorpsagenda.

Sport en vrijetijd De  Glind

Er zijn wekelijkse sport- en vrijetijdsactiviteiten, met name voor kinderen en jongeren uit De Glind en de regio. Deelname d.m.v. een abonnement.

Meer informatie over doorlopende activiteiten zoals de dorpsborrel en badminton of aanmelden?

Vervoer

In het dorp rijdt de buurtbus, dit is lijn 511. De buurtbus rijdt van Barneveld, via De Glind, naar Scherpenzeel en weer terug.

 

Belangenvereniging en Wijkplatform

Voor bewoners is er de Belangenvereniging De Glind (BLV): deze behartigt de belangen van de bewoners van De Glind.
Ook is er het Wijkplatform De Glind. Kom eens langs: 4 x per jaar vinden de Wijkplatform bijeenkomsten plaats. Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk. De leden van de BLV, een afvaardiging van de Gemeente en Wijkpolitieagent zijn hier te spreken. Heeft u vragen of ideeën over uw leefomgeving, laat ze ons weten.

Social media

De Glindse gezelligheids Whatsapp groep

Met deze groep houden we elkaar op de hoogte van gezellige activiteiten in ons dorp. Deze Dorpswebsite is mogelijk gemaakt door de Belangenvereniging. Lees meer.
Facebookpagina Glind in verbinding. Het is een besloten groep waar u zich voor kunt aanmelden.

Nieuws

Bekijk al het nieuws en weet wat er speelt in uw dorp De Glind.

Agenda

Weet waar en wanneer activiteiten plaatsvinden in De Glind.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Op de website plaatsen wij graag het laatste nieuws uit De Glind en omstreken. Stuur uw bijdrage daarom het liefst met foto in, wij plaatsen het graag. Graag een rechtenvrije foto met vermelding van de naam van de fotograaf.

Afval

Het afvalschema van het legen van de kliko’s is te vinden op de site van de gemeente Barneveld. http://www.mijnafvalwijzer.nl

Grof vuilstorten/ milieupas

Om als inwoner van de gemeente Barneveld (De Glind) gebruik te maken van Milieustraat Otelaar heeft u een milieupas nodig. Deze is thuis gestuurd aan inwoners van de gemeente Barneveld. Indien u deze niet heeft gekregen, kunt u deze kosteloos verkrijgen bij de gemeentewerf. De milieustraat bevindt zich aan de Otelaarseweg 9 in Barneveld. Meer informatie op https://www.barneveld.nl/aanvragen-en-regelen/milieustraat-otelaar

Oud papier

Het oud papier kan gebracht worden bij de erzamelcontainer die aan de Rudolphlaan 14 staat. Deze wordt wekelijks geleegd. Ook staat daar een glasbak en een container voor oude kleding en schoenen.

 Veiligheid

De wijkagent van Barneveld en dus van De Glind is Marco Kramer. Hij is op afspraak bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 of per e-mail.
Marco is ook te vinden op de website de politie.

Glind-Alert

Glind-Alert is een WhatsApp-groep om de veiligheid in het dorp te bevorderen/ bewaken. Samenwerking bij bijvoorbeeld: vandalisme, agressie of weggelopen jongeren, neem daarvoor contact op met Mario Hoogerheijde. Mario Hoogerheijde (veiligheidscoördinator) en Marco
Het vrijetijdsteam van Stichting Jeugddorp De Glind verzorgt een afwisselend programma voor alle kinderen en jongeren uit De Glind en omgeving.

Begraafplaats ‘De Glindhorst’

Voor informatie over de begraafplaats, de uitstrooiplek en het kopen van een graf kan je terecht bij het secretariaat van de Rudolphstichting via telefoon, 0342-459010
of via e-mail.

Nieuws

Bekijk al het nieuws en weet wat er speelt in uw dorp De Glind.

Agenda

Weet waar en wanneer activiteiten plaatsvinden in De Glind.

Dorpsplan

Bekijk de visie van onze dorpsbewoners binnen en buiten de dorpskern.

Nieuws

Blijf op de hoogte van al het nieuws uit uw dorp De Glind.

Agenda

Weet waar en wanneer activiteiten plaatsvinden in De Glind.

Dorpsplan

Bekijk de visie van onze dorpsbewoners binnen en buiten de dorpskern.