Organiseer uw evenement

Stap voor stap

Lever Evenementen organiseren

De Glind

Deze pagina is bedoeld om u te helpen bij het opzetten van een dorpsevenement.

Heeft u een evenement bedacht en gepland?
Lever de datum daarvan zo snel mogelijk op glind.nl. 

Handig voor bewoners, maar ook voor andere organisatoren.

Hoe, wat en waar

 

Zalen / voetbalveld gebruiken
Wilt u gebruik maken van een zaal in Glindster, de kerk of het voetbalveld? Neem daarvoor contact op met het secretariaat van de Rudolphstichting, zij hebben inzicht in de planning en kunnen een locatie voor u reserveren. Er worden kosten in rekening gebracht voor verhuur. Wilt u dit graag laten sponsoren, doe dan een aanvraag bij de Glindse Werkgroep Fondsenwerving.

Meldingsplicht en vergunningen
Voor grotere evenementen is een vergunning nodig. Kijk hiervoor op de website van de gemeente Barneveld. Voor kleine evenementen hoeft u geen vergunning aan te vragen. Wel dienen deze activiteiten gemeld te worden bij de Gemeente.

Hulp nodig bij fondsenwerving?
Heeft u hulp nodig bij het financiële gedeelte? De Glindse Werkgroep Fondsenwerving kan u ondersteunen met advies en het doen van officiële aanvragen.

Voorpret en promotie

Flyers verspreiden
Yoni en Elian van den Berg flyeren in De Glind en het buitengebied. Met grote evenementen hangen zij ook posters op in o.a. Achterveld. Yoni en Elian flyeren samen, hier zijn ze zo’n 3,5 / 4 uur mee bezig en krijgen hiervoor samen €10,-.

Coördinatie: Henk van den Berg.
Aanleveren: Postweg 55, 3794 MK De Glind
Aantal: 230 stuks

Er wordt in iedere brievenbus bezorgd (ook bij nee/ja en nee/nee stickers). Als je ook het digitale bestand van de flyer meestuurt, dan plaatsen zij het op Facebook. Wil je flyers laten ronddelen op scholen, dan kun je dat afstemmen met de desbetreffende school.

Flyers laten drukken
Dorpse vrijwilligers kunnen gebruik maken van het aanbod van de Rudolphstichting om posters of flyers te maken voor een evenement of activiteit. Stuur het pdf bestand naar het secretariaat, vermeld daarbij de gewenste hoeveelheid, formaat en de datum waarop je het wilt komen halen.

Je kunt een poster ophangen op het magneetbord in Glindster.

Winterwandeling De Glind

Materiaal voor je evenement

Dorpsmaterialen
Er zijn verschillende materialen die gratis of tegen een zeer gering tarief zijn te huren/lenen via www.glind-event.nl. Denk aan (beach)vlaggen, biertafels, krijtborden en hekjes. Bent u op zoek naar iets, maar staat het niet op de website stuur dan een e-mail en wie weet kunnen we u verder helpen.

Inhuren licht- en geluid. Verhuur van diverse tenten.
Op de website www.glindmedia.nl is informatie te vinden over de diensten van Mario Hoogerheijde uit De Glind.

Hengels met Glindse vlaggen
Neem contact op met Myra Steens

Tenten
Pagodetenten zijn te huur bij Stichting SOSA in Achterveld. Theo Blom 0342-451497.

Een grote ronde circustent is te huur bij Johan.

 

Media en samenwerking

Lezersnieuws regionale kranten
Bij bijna alle regionale kranten kunt u zelf online lezersnieuws aanleveren. De krant beslist vervolgens welke berichten hiervan in de papieren krant komen. U kunt uw evenement bekend maken bij VVV Barneveld & VVV Veluwe. Barneveld heeft de Barneveldse krant. Hier kunt u zelf nieuws aanleveren of de datum van een evenement laten vermelden.

Andere regionale media: Scherpenzeelse krant, De Stad Amersfoort, Leusderkrant en Leusden nu, De Stad Nijkerk, De Woudenberger, Ede Stad en De Gelderlander.

 

Social media, radio en tv
Vergeet niet ook om de social media op de hoogte te brengen van uw evenement. Denk aan radio/ (lokale) TV, GlindRadio, Omroep Gelderland (TV & radio), A 1 mediagroep.
Voor een mooie foto of een leuk item, wil de krant  nog wel eens komen, dus nodig ze gewoon uit! (Het  helpt natuurlijk altijd als er een ‘VIP’ bij is, zoals een wethouder of de burgemeester.)

Samenwerken met ondernemers in De Glind
Met zijn allen bereik je meer! Samenwerken met de lokale ondernemers is dus aan te raden. Bekijk hier een overzicht van de ondernemers in De Glind.

Social media


WhatsApp Glindse Gezelligheid

In deze groep houden we elkaar op de hoogte van gezellige activiteiten in ons dorp. Wilt u ook in groep? App dan naar Peter Neumann 0634935632.

Facebook Glind in verbinding
Dit is een besloten groep waar u zich voor kunt aanmelden.

EHBO en verkeer regelen

Aanvragen hiervoor gaan via Glind Alert of bel naar 0342-700232. Binnen de Glind is er een poule met verkeersregelaars, BHV’ers en EHBO’ers. Indien deze niet beschikbaar zijn, wordt er externe hulp ingeschakeld.

Parkeren

Organiseert u een groot evenement waarbij u veel auto’s verwacht? Neem contact op met Cees van den Heuvel van Folda, hij beslist of het voetbalveld gebruikt kan worden voor parkeren.