Woensdagmiddag 29 maart komt de nieuwe Burgemeester van Barneveld ons dorp bezoeken. Om half vier stappen Jacco van der Tak en zijn vrouw met een delegatie van de Belangenvereniging op voor een rondgang door De Glind.Dan worden ze bijgepraat over het reilen en zeilen in ons dorp.
Als gids zal de voorzitter van de belangenvereniging, Rob Brand, de Burgemeester laten kennismaken met ons mooie dorp en laten ervaren dat De Glind op verschillende manieren groots en verrassend kan zijn!
Onderweg krijgen een zestal dorpsgenoten enkele minuten om uitleg te geven wat zijn/haar connectie met ons dorp is. We hebben het programma zo opgesteld dat de Burgemeester veel van ons dorp te zien en te horen krijgt.
Vanaf half vijf tot zes uur is er inloop in het Pannenkoekenhuis, waar jij en wij zijn uitgenodigd om, onder het genot van wat drinken, kennis met de Burgemeester te maken.

Kortom: Hang de 29e de vlag uit, Zwaai naar de Burgemeester als hij langskomt en kom gezellig langs in het Pannenkoekenhuis om kennis te maken.

Tot woensdag!!!
(Route: Schoonderbekerweg, Glindhorst, Rudolphlaan, Geleijnsestraat, Postweg 55, Corazon, Ringlaan, Kleine Ringlaan, Ringlaan, Postweg, Burgstederweg, Beatrixschool).

Op 26 januari was er een bijeenkomst verduurzaming van heel De Glind. Met een opkomst van naar schatting ruim 50 personen was het een goed bezochte en informatieve
vergadering met een goede vertegenwoordiging van alle inwoners van De Glind, zowel binnen als buiten de bebouwde kom.

Na het welkom door de voorzitter van Stichting Duurzaam De Glind en het voorstellen van de andere bestuursleden neemt Pieter Jeen de Boer van De Warmte Transitie Makers (hierna DWTM) ons mee
in een stukje geschiedenis: de belangrijkste conclusie daarbij is dat het warmtenet (met ondergronds warmwaterreservoir en zonthermische opwarming) financieel niet haalbaar is.

Hoe dan verder. Lees hier het hele verslag.

Ook de energiecoach Aalt Visscher gaf op deze avond een korte presentatie.

 

Misschien is het je al opgevallen, een hoop geklus in de achtertuin van Vincent, Sanne, Cato (5) en Guus (0). Zij wonen sinds een klein jaar in het nieuwbouwhuis aan de Postweg richting Leusden. Het grasland achter hun huis (grenzend aan de Schoonderbekerweg) is sinds kort ook hun eigendom. In in samenwerking met wat buurtgenoten wordt daar nu een heus voedselbos geplant.

Het idee van een voedselbos is dat er verschillende bomen, struiken, kruiden en wortels samenwerken om op een duurzame manier voedsel voort te brengen. Géén kunstmest of bestrijdingsmiddelen, wél het hele jaar door gezonde groenten, fruit en noten oogsten. Daarbij is een voedselbos nog geweldig voor de biodiversiteit, en werkt het als een kolossale spons om water in op te vangen en vast te houden.

Genoeg redenen om een voedselbos te beginnen. Maar stiekem doen we het vooral voor de gezelligheid. Want het is wel erg leuk om in het weekend de schep te pakken, een plan te verzinnen en aan de slag te gaan. Zo zijn er al houtwallen neergezet, is er een speelhut voor de kinderen in aanbouw, en worden er plannen gemaakt om een vijver te graven.

Wat je er op dit moment ziet groeien zijn trouwens nog geen voedselbomen. We hebben nu een allegaartje geplant van bomen die het proces om van een grasland naar bos te gaan kunnen versnellen. Snelle groeiers die wind- en zon beschutting kunnen bieden voor de planten die we echt willen hebben, en die de bodem van leven gaan voorzien.

Als we bezig zijn, spreek ons aan, we zijn altijd in voor een kletspraatje 🙂

Bent u ook burgerhulpverlener uit de gemeente Barneveld? Op 16 maart 2023 is er een symposium. Het is een bijeenkomst rondom reanimatie en AED. Aanvang inloop 19:00 uur start programma 19:30 uur
Locatie De Essenburcht Kootwijkerbroek

Het belooft een leerzame, inspirerende en interessante avond te worden…….
– Mobiel Medisch Team (traumaheli)
– Trauma verwerking en nazorg
– Werkwijze van de meldkamer bij een reanimatie melding
Onze gastheer van deze avond is acteur en presenator Bas Muijs zijn.
Hij zelf heeft ervaring met hartfalen en zal hierover zijn verhaal vertellen.
Daarnaast hebben we een leuke online Quiz, met als prijzen een smartphone en een smartwatch!
Kom je ook, je bent van HARTewelkom.

Meld je dan aan via de website www.aednetwerkbarneveld.nl

Op zaterdag 4 maart is er een kijkdag. Je kunt alle werkstukken komen bekijken en je evt. inschrijven. Het voorjaar: Superleuk weer met alle bloembolletjes, lentetakken, veren en eitjes! Heb jij zin in een gezellige creatieve workshop kijk dan in de bijlage hierin staan de nieuwe werkstukken. De Kijkdag: Zaterdag 4 maart van 10.00 uur tot 16.30 uur

Koffie/thee met wat lekkers staat klaar wees welkom!

Ondertussen heb ik ook een nieuwe website: www.geniet-creActief.nl Het is een verzamelwebsite geworden waaronder Crea-griet, het Melissenpad en de Voetbalgames te vinden zijn. Onder de kop Crea-griet vindt je verschillende tabs waaronder de kerst, het voorjaar, hout textielverharder, kinderfeestjes enz ……Heb je vragen vul de contact pagina in of stuur een mail naar: ingridenpeter@planet.nl

Workshops kunnen ’s avonds gevolgd worden vanaf 19.00 uur en ’s morgens vanaf 09:00 uur.  Ook de middagen zijn een optie

Heb je vragen stel ze gerust via de mail of website. Graag tot ziens !

Groetjes Ingrid van de Kraats, Postweg 25 De Glind

Mail naar Ingrid

Kijk hier naar het aanbod in de folder van Crea-Griet voorjaar 2023