Vrede… dat zou je wel willen
Oecumenische viering
Zaterdag 23 september, 19.00 uur St Jozefkerk Achterveld.
Met aansluitend lichtjestocht naar De Glind.

Bij de slogan van de Vredesweek: ‘Vrede…., dat zou je wel willen!’, hoort eigenlijk nog het woord ‘hebben’.

Want dat is het onderwerp waar de leerlingen op de basisscholen van Achterveld en De Glind met elkaar over gepraat hebben en waar ze aan hebben gewerkt. Hebben; hebberigheid. Dat willen hebben wat een ander heeft of wat van een ander is. Hoeveel ellende brengt dat niet met zich mee. En als je niet krijgt wat je wilt hebben, word je ontevreden. Die hebberigheid zorgt mede voor de ongelijkheid tussen mensen, werkt mee aan de verspilling van grondstoffen en is vaak een oorzaak van oorlogen. Iedereen heeft er wel last van; aangemoedigd door de reclames en door het gevoel dat je er toch ‘recht’ op hebt. Van hebberigheid worden wij en de wereld niet beter. Hebberigheid maakt ontevreden – zorgt voor onvrede.

De scholen in Achterveld en De Glind hebben voor de vredesweek een pakket gekregen door de commissie Oecumenische vieringen. Ze hebben allemaal iets gemaakt waarmee ze kunnen uitdelen. Vrede uitdelen… dat zou iedereen wel willen doen en iedereen wil dat ook wel graag ‘hebben’.

Tijdens de oecumenische viering op zaterdag 23 september om 19.00 uur kunt u misschien ook wel wat Vrede krijgen. Na afloop van de viering wandelen we met lampionnen naar De Glind. Daar sluiten we af met een lied en is er koffie, thee en limonade voor alle wandelaars.