Vanuit de Stuurgroep Duurzaamheid en de Gemeente Barneveld zal er op 22 november 2023 de energiekeet van het energieloket van de gemeente Barneveld in De Glind op het Glindsterplein staan, waar de bewoners informatie kunnen verkrijgen over verduurzaming. Je kunt de Energiekeet bezoeken op het Glindsterplein voor de Dorpskerk van 17.00 – 21.00 uur.

Het Energieloket Barneveld gaat de komende maanden de dorpen en wijken in met de energiekeet. Inwoners die meer willen weten over het verduurzamen van hun woning of over de subsidies hiervoor, kunnen langskomen bij het mobiele informatiepunt.
Het Energieloket van de gemeente Barneveld helpt inwoners en ondernemers bij vragen over het verduurzamen van hun woning of bedrijf. Het loket is onafhankelijk, niet gebonden aan bedrijven of partijen. Inwoners kunnen voor hulp en advies terecht op de site van het loket, per mail, telefoon of tijdens het inloopspreekuur in Bibliotheek Barneveld.

De energiekeet wordt bemenst door energiecoaches. Zij helpen zowel woningeigenaren als huurders op weg in de eerste stappen om energie te besparen of hun woning te verduurzamen. Wethouder Jolanda de Heer: “We gaan naar plekken waar mensen toch al komen voor bijvoorbeeld hun boodschappen. Daar spreken we hen aan. We willen zorgen voor bekendheid van het Energieloket, en het nog makkelijker maken om energieadvies te vragen. Zo werken we samen aan een duurzaam Barneveld.”

Meer informatie over het Energieloket
Het Energieloket is online te vinden op duurzaam.barneveld.nl/energieloket, per mail via vragen@regionaalenergieloket, en telefonisch op 088 – 5254110. Daarnaast is er een inloopspreekuur in Bibliotheek Barneveld: woensdag van 14.00 – 16.00 uur en zaterdag van 11.00 – 13.00 uur.