Na 14 weken voorbereiding was het afgelopen week dan eindelijk zo ver. Met een bus, een aanhangwagen vol tenten en twee auto’s vol met lopers en begeleiding uit De Glind vertrok de groep naar het kamp in Nijmegen.

Vorig jaar was vanwege de hitte een dag weggevallen, dit jaar moesten de volle 4 dagen afgelegd worden om de felbegeerde medaille te ontvangen. Dit jaar zaten er wederom 30, 40 en 50 km lopers bij. Een groep van in het totaal 11 lopers ging de strijd met de kilometers, de weersomstandigheden en de vele prikkels aan. Want op zo’n jonge leeftijd het overzicht houden met duizenden mensen om je heen is zeker niet gemakkelijk. Alleen daarvoor al petje af.
De ochtenden zijn zichtbaar even wennen. Weinige zijn gewend om vanaf 03.00 uur op te staan om vervolgens kort daarop de benenwagen te pakken. Er werd ons vooraf een mooie week beloofd en dit bleek ook het geval. Er viel heus wel wat regen, maar langdurige buien zijn ons tot nu toe bespaard gebleven. Gelukkig kwamen er dit jaar ook weer veel vrijwilligers om de drinkposten te bemannen. Dank daarvoor! Zij konden de lopers van wat fris en energie voorzien om de dagen door te komen. En dat is tot nu toe iedereen gelukt. Want na 4 dagen, 19 blaren, kilo’s komkommers en zoute stokjes arriveren de wandelaars vrijdag 21 juli om 20.00 uur bij de kerk van hun thuisbasis. Komen jullie ze binnen halen?

P.s.  Gerrit van der Broek, koster van de kerk en concierge van de J.H. Donnerschool, loopt voor de 25e keer mee. Hij zegt dat dit zijn laatste keer is.