Afgelopen week zetten Gerard de Jong, directeur Rudolphstichting en leden van het bestuur van Ecowonen Midden Nederland (EMN) hun handtekeningen onder de koopovereenkomst voor ca 1,2 ha grond in De Glind.

De Rudolphstichting verkoopt het voetbalveld aan de Vereniging Ecowonen. Op het voetbalveld worden, naar verwachting in 2023/2024, 31 woningen gebouwd; 24 woningen van EMN en 7 woningen die de Rudolphstichting zal verhuren aan gezinnen of senioren. De overdracht en definitieve levering van de grond vindt in een later stadium plaats.

– Mijlpaal
De leden van Ecowonen Midden Nederland zijn heel blij met deze mijlpaal. “We gaan nu met veel energie verder en natuurlijk vieren we dit moment”, aldus voorzitter Ria van Rooijen, “de volgende stappen zijn o.a. de aanvraag van vergunningen en het starten van de ontwerpfase met de architect, stap voor stap bouwen we aan onze huizen”.

Gerard de Jong, directeur Rudolphstichting: “De bouw van een klein woonwijkje met daarin betaalbare huurwoningen voor gezinnen én de ecologische huizen is een mooie aanvulling voor het dorp De Glind. Op deze manier dragen we bij aan twee grote maatschappelijke thema’s; woningnood en het klimaat.”

– Woningnood én klimaat
Het ontwikkelen van de ecologische woningen doen de toekomstige bewoners zelf. Met elkaar nemen zij besluiten over hoe de woningen eruit komen te zien, hoe duurzaam de huizen worden en hoe de buitenruimte wordt ingericht. De leden vormen met elkaar een zogenaamd CPO project, (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Ieder lid draagt bij aan de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd om dit project te realiseren. Naast het werk is er ook tijd voor ontspanning en gezelligheid om elkaar als toekomstige buren te leren kennen en de mijlpalen te vieren.

Naschrift EMN: Binnenkort zullen we regelmatig een up-date geven van onze plannen. We staan nog helemaal aan het begin van een ontwikkeltraject waarin we de ideeën van omwonenden graag willen horen.