Wellicht heeft u onlangs op of nabij de Ringweg in De Glind een bijzonder gezelschap waargenomen; een geel – blauwe huifbed-wagen, voortbewogen door twee paarden en geëscorteerd door een tweetal personen. Dat gezelschap maakt deel uit van de Stichting Huifbedrijden.
Als medewerkers van deze Stichting verzorgen wij wekelijks ritten met een huifbed, voor deelnemers met een (meervoudige) ernstige beperking.
Sinds enkele weken hebben wij onze thuisbasis gevonden op manege Zwanenburg in het mooie dorp De Glind.

De deelnemers worden met een tillift op een canvas doek getild dat net boven twee paarden is gespannen. Daar komen ze precies tussen de paardenruggen te liggen. Als de koetsier de paarden in beweging brengt, ervaart de deelnemer de schommelende beweging en de warmte van de paarden. Dat, in combinatie met het ritmische geluid van de paardenhoeven, zorgt voor een totale ontspanning van lichaam en geest van de deelnemer. Verkramping en spasmen verdwijnen en de deelnemer kan in de ongeveer 20 minuten die de rit duurt, lekker in de buitenlucht genieten van het paardrijden. Tijdens de rit worden bloedsomloop en andere essentiële lichaamsfuncties, zoals stofwisseling en spijsvertering gestimuleerd.

We hebben voor het huifbedrijden de beschikking over de ervaren Tinkers Blue en Boy en over de Haflingers Patrick en John. Dit viertal wordt trouwens ook door de manege ingezet voor lessen “onder het zadel”.

Als u eens met ons wilt kennismaken kunt u via email contact met ons opnemen:
Info@huifbedrijdenbarneveld.nl
Nadere informatie kunt u op onze website vinden; www.huifbedrijdenbarneveld.nl
Ook op sociale media zijn wij te bereiken:
Twitter: Huifbedrijden
Facebook: Stichting Huifbedrijden Barneveld