J.H. Donnerschool is de eerste school voor speciaal onderwijs die werkt met IMC Basis, een initiatief waarbij  verschillende vakgebieden worden verkend en leerlingen zoveel mogelijk zelf aan de slag gaan met ‘het echte werk’.

Wat is er leuker dan elke dag met plezier naar je werk gaan? Een groep nieuwsgierige jongeren meenemen in jouw enthousiasme en ze de kans geven even in je voetsporen te treden!

In het IMC Basis programma staan bijzondere ontmoetingen tussen professionals en jongeren centraal. Tijdens de lessen op de J.H. Donnerschool ervaren en ontdekken leerlingen van groep 7 en 8 samen met de gastdocenten vakgebieden zoals journalistiek, agrarisch, geneeskunde, recht, bouw en kunst. Doordat de jongeren met de gastdocenten hun vak kunnen uitoefenen en hen álles kunnen vragen, verplaatsen zij zich elke week weer in een interessant deel van de wereld om hen heen.

Door de lessen denken leerlingen na over zichzelf en hun toekomst; wat vind ik interessant, waar ben ik goed in, wat past bij mij en wat niet? Ze leren belangrijke vaardigheden voor hun verdere leven, vergroten hun netwerk en zelfvertrouwen en ontwikkelen een breed beeld van de maatschappij en hun mogelijkheden daarin.

Op 8 juli vindt in de Glind de afsluiting plaats, waarbij de leerlingen gasten zullen gaan bedienen. Professionals uit de horeca werken met hen mee. Komt allen!