Onze J.H. Donnerschool (school voor speciaal onderwijs) heeft te horen gekregen, te zijn genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Hiermee kunnen leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties zodat ze straks goed voorbereid de weg op gaan. Om het ANWB Verkeersplein in de wacht te slepen, moet de school onder andere zoveel mogelijk stemmen werven. En jij kunt meehelpen. Breng tussen 21 mei en 10 juni jouw stem uit via anwb.nl/verkeerspleinen en wie weet ligt er na de zomervakantie een prachtig ANWB Verkeersplein op het schoolplein van J.H. Donnerschool.

Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein
De actie ‘een verkeersplein voor een schoolplein’ is een initiatief van de ANWB. Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren. Sanne van den Rotten, projectleider van ANWB Verkeerspleinen: “We vinden het belangrijk dat kinderen al jong meters maken en wennen aan het verkeer. Een verkeersplein biedt scholen én ouders de kans om hun kinderen in een veilige omgeving te leren fietsen en tegelijkertijd kennis te laten maken met verschillende verkeerssituaties. Zo sturen ze hun zoon of dochter straks met een gerust hart op pad. ”

J.H. Donnerschool: ‘Een Droom van een Schoolplein’
De school heeft al een duidelijk beeld van wat zij voor schoolplein zou willen hebben. Leerlingen van het speciaal onderwijs hebben moodboards gemaakt, van waar zij graag op spelen als zij buiten zijn. De school was in oktober 2020 één van de winnaars met hun droom van het schoolplein bij ‘Durf-te-vragensessie’ in het Barneveldse Jan van Schaffelaer Theater. Iemand, die bij de sessie aanwezig was, was zo enthousiast over het idee en heeft de school genomineerd. Schoolbestuurder Jan Hofman: ‘Wij gaan óók in de buitenruimte een rijke leeromgeving maken voor onze leerlingen. Het verkeersplein en vergroening van het schoolplein zijn daarvoor nodig. Ondersteuning van stemmers helpen om ons doel te bereiken. Alleen met hulp van de samenleving kunnen wij de beste school voor speciaal onderwijs zijn!’

In iedere provincie één winnaar
In totaal zijn er in Gelderland ongeveer 40 scholen die kans maken op het ANWB Verkeersplein. Om het ANWB Verkeersplein te winnen, wordt per provincie de top drie scholen met de meeste stemmen voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB Fonds. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de grootte van de school. Op basis van het aantal stemmen en de motivering op het aanmeldformulier, bepaalt de Adviescommissie uiteindelijk wie er wint. De winnaars worden op 21 juni geïnformeerd, waarna het ANWB Verkeersplein tussen 5 juli en 10 september wordt aangelegd. Na de zomervakantie wordt het plein feestelijk geopend.

Stem vóór 10 juni
Gun je J.H. Donnerschool een ANWB Verkeersplein? Stem dan tussen 21 mei en 10 juni via

https://customer.flowapp.nl/nl-nl/participation/a8f4043a-ef31-4ba3-86ce-ac65d2d905cc