Op zaterdag 19 maart organiseren wij weer onze eerste meewerkdag van het seizoen op de Glinstertuin. We gaan die dag aan de slag om de Glinstertuin weer klaar te maken voor het nieuwe planten- en bloemenseizoen. Op 2 april staat onze eerste plantjes/verkoopmarkt van 2022 gepland op de Glinstertuin.

Terugblik 2021
Met onze vaste wekelijkse vrijwilligers hebben we het hele jaar rond op de woensdagen de tuin onderhouden (snoeien, wieden, plantjes oppotten, stekken maken, oogsten van bessen, water geven, (blad)compost kruien, grasmaaien).

Afgelopen jaar stond ook in het teken van het verder omschakelen naar planten- en bloemenkwekerij. De voormalige groentetuin is al voor een deel omgevormd naar “kwekerij”, waar we bedden gemaakt hebben om de opgepotte plantjes te laten opgroeien en we een deel gebruiken om planten (vaste planten, klein-fruit, boompjes) in de vollegrond tot verkoopbare plant te laten uitgroeien.

De open tuindag/plantjesmarkt op 18 september 2021 was een succes. Naast al bekende klanten heeft een flink aantal nieuwe bezoekers kennisgemaakt met de tuin. “Amersfoort Gezien” heeft een mooie video-impressie van de Tuin gemaakt op deze dag.  Kijk hier naar de video.

Programma meewerkdag:
Vanaf 9.30 u staat de koffie/thee klaar, waarna we de ochtend van 10 u tot 12.30 u (lunch) en ’s middags van 13 tot 16 u gaan snoeien, opruimen, toegangsbord herstellen, paden/graskanten strak maken en andere (groene) klussen. We sluiten af met een drankje en een nootje.

Noteer ook alvast de volgende meewerkdagen (21 mei en 10 september) in je agenda.

Graag van tevoren aanmelden via glinstertuin@gmail.com

We zien jullie graag de 19e maart, en maken er een gezellige werkdag van.