Op vrijdagmiddag 6 augustus jl. werden de eerste tentjes op het grote grasveld achter Zalencentrum en Pension De Glind neergezet. Alle inwoners van De Glind waren uitgenodigd om het eerder aangekondigde Midzomerfeest bij te wonen. Er bleven uiteindelijk 7 mensen slapen in 5 tenten.

Bij de ‘bring your own BBQ’ schoven er ’s avonds nog meer mensen aan. Een bont gezelschap van jong en oud(er) waaronder een opa en oma met kleinkinderen, een tiny house bewoner, twee jongens woonachtig op een groep en hun begeleider en andere inwoners  beleefden met elkaar een gezellige avond. Er onstond een spontaan optreden waarbij geimproviseerd en gezongen werd. Op het veld kon heerlijk worden gespeeld, de weergoden waren ons gunstig gestemd. Een grote vuurschaal zorgde tot in de late uurtjes voor warmte en gezelligheid.
De volgende ochtend waren de
beloofde eieren en verse jus d’orange een feestelijke toevoeging bij het gezamenlijke ontbijt. Ook enkele niet-kampeerders kwamen nog even langs.
Toen om 13.00 uur de regen zich aandiende, was dat het teken om snel in te pakken.

Dit zomerse initiatief kwam vanuit de groep vrijwilligers van de filmavonden voor kinderen en jongeren in De Glind. Na evaluatie wordt bekeken of dit feest wellicht volgend jaar een vervolg kan krijgen.

Groet Bertha en Henk van den Berg, Michael de Wit, Jan Stoffelsen en Myra Steens