Op de kinderboerderij in De Glind zijn dit jaar weer veel jonge dieren geboren. Zoals kippen, konijnen, duiven, eendjes, geitjes en lammetjes. Op dinsdag 7 juni jl. is er op de kinderboerderij eindelijk een mini ezelveulentje geboren. Het is een merrie van 63 cm hoog en weegt 14 kilo.
Het geduld van de kinderen die op de boerderij werken, werd lang op de proef gesteld, want we hadden al een aantal weken geleden een veulentje verwacht. Maar een paard en ezel kunnen wel een maand voor of na de uitgerekende datum veulenen. Voor moeder Jamilla is dit het eerste kind, dus we zijn extra blij dat het goed gaat met zowel moeder als kind. Jamilla pakt haar rol als moeder goed op. Ook “oma” Julia kan elk moment een veulentje krijgen, hier is nu het wachten dus nog op.
Op de foto van het hoefje van het veulentje zie je duidelijk dat het er niet zo uitziet als bij een volwassen ezel. Veulentjes hebben in het begin nog zachte hoefjes met een laagje eromheen. Dit is zodat ze voor de geboorte de binnenkant van de buik van de moeder niet kunnen beschadigen.
Wil je het laatste nieuws van de kinderboerderij volgen, kijk dan ook eens op hun facebook pagina. Kijk voor algemene informatie, zoals openingstijden op de website van de kinderboerderij De Glind