Er zijn op dit moment natuurlijk veel vragen of het nog wat gaat worden om onze speelvijver om te toveren tot een ijsbaan. Zoals op veel open water heeft ook bij ons de sneeuw hier wel behoorlijk invloed gehad op de kwaliteit van het ijs. Toch gaan we proberen om de ijsbaan open te stellen zodra het ijs dik genoeg is. Dat lukt nu zeker de komende dagen nog niet. Het ijs moet minimaal 7 cm dik zijn (en dan mogen we de sneeuwlaag en de slechte ijslaag daar direct onder niet meetellen).Zodra dat het geval is laten we het aan jullie weten via de dorpswebsite en de verschillende app groepjes. Mogelijk doen we dan een beroep op jullie om mee te helpen om met schuiven en vegen de ijsvloer zo goed mogelijk schoon te maken. De veegmachine is dikwijls dan nog te zwaar om al op het ijs ingezet te worden.

Corona
Natuurlijk hebben we te maken met de Corona regels en daarover hebben we inmiddels met de gemeente Barneveld contact gehad. Dat houdt in dat we aan een aantal voorwaarden moeten voldoen om bijv. erwtensoep en chocomel te mogen verkopen. We proberen daar een mogelijkheid voor te vinden, Michael zoekt dit momenteel uit. In ieder geval mogen we verder geen activiteiten organiseren.Zodra de ijsbaan open wordt gesteld is iedereen zelf verantwoordelijk voor het houden aan de regels zoals die overal buiten gelden. De IJsbaancommissie houdt alleen in de gaten of het ijs voldoende betrouwbaar is en blijft bij een grote toeloop.

Schaatsuitleen Voor jongeren die zelf geen schaatsen hebben is het mogelijk om die te lenen bij de familie Kok aan de Postweg. Daarbij moeten we ons uiteraard zorgvuldig aan de Coronaregels houden en werken met een tijdslot. Zodra de baan open kan sturen we daarover precieze regels aan jullie door, maar inventariseer alvast voor jezelf welke kinderen daarvoor in aanmerking willen komen, maten schaatsen etc. Er wordt voor elk paar geleende schaatsen een borg van 5 euro contant gevraagd, (pinnen niet mogelijk!) dus wanneer alle schaatsen na de ijsperiode netjes en onbeschadigd worden ingeleverd, zijn er dit jaar geen extra kosten aan verbonden.

Entree
Normaal wordt er entreegeld geheven als je gebruik wil maken van het ijs omdat er natuurlijk kosten zijn verbonden aan de activiteiten van het ijsbaancommissie. Maar omdat we geen activiteiten mogen organiseren blijft dat achterwege, hoewel een gift aan de commissie natuurlijk nooit wordt afgewezen.Hartelijke groet en hopelijk zien we elkaar snel op het ijs.

Het ijsbaancomité: Monique Gosgens, Hennie en Gerard Kok, Cees van den Heuvel, Nick Evers en Kees van der Werf