Afgelopen dinsdag, 4 juni 2024, was de feestelijke opening van een nieuwe verkoopkraam vol met (h)eerlijke lokale producten uit De Glind. De verkoopkraam staat centraal in het dorp, ter hoogte van de Rudolphlaan 2, en is op werkdagen onder kantoortijden geopend. De kraam ligt vol met lokale biologische en/ of ecologische groenten, fruit, jammen en sappen en bloemen en planten.

Initiatiefnemer van de verkoopkraam is de Rudolphstichting. De Rudolphstichting vindt het belangrijk dat de mooie producten die in De Glind worden geproduceerd beschikbaar komen voor iedereen. Om samen te werken aan de betere beschikbaarheid van eerlijke lokale producten. De kraam is tot stand gekomen in een samenwerking met de Rudolphstichting en Groenbedrijf Folda.

In de kraam zijn producten beschikbaar van kleinfruit tuin Trés Jolie, biologische tuinderij de Landouw en kwekerij en pluktuin De Glinstertuin. De kraam staat in het ‘centrum’ van De Glind. De Boomroute, het Klompenpad, fietsroutes en de doorgaande weg lopen er langs. Ook is er de mogelijkheid om de auto te parkeren. Betalen kan via QR codes die te zien zijn in de kraam.