Omroep Gelderland heeft een televisieprogramma over De Glind gemaakt. Voor deze uitzending is onderzoek gedaan naar misstanden in de zorg die geboden werd in De Glind in de periode 1990 tot 2000. Omroep Gelderland heeft hiervoor zorgmedewerkers, (oud)-dorpsbewoners en oud-zorgmedewerkers uit De Glind benaderd.

We weten niet wat de precieze inhoud van de uitzending wordt. We weten wel dat er aandacht zal zijn voor meldingen van oud-bewoners over misstanden van geestelijke en fysieke aard, waaronder seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat raakt ons uiteraard, want wij zijn van mening dat geen enkel kind zoiets mag overkomen!

De uitzending over De Glind bestaat uit twee delen. Het eerste deel wordt donderdag 6 oktober a.s. uitgezonden. Na de uitzending zal er, voor wie daar behoefte aan heeft, op vrijdagochtend een koffiemoment/inloopmoment zijn om na te praten over de uitzending. Informatie over dit moment zal nog volgen.

Heb jij te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag, probeer er dan met iemand over te praten. Je hoeft er niet alleen mee te blijven rondlopen, er zijn mensen die jou kunnen helpen. Je kunt terecht bij de vertrouwenspersonen van AKJ en Zorgbelang. Die kun je bellen op tel.088-5551000, mailen of chatten via deze website.
Pluryn is bezig te organiseren dat mensen ergens laagdrempelig hun verhaal kwijtkunnen.
En in De Glind kun je ook terecht bij Mieke Groen, zij is predikant van de dorpskerk en tevens aandachtspersoon in De Glind. Je kunt haar bellen op tel.0342-450802.

Namens Pluryn, Stichting Jeugddorp De Glind en de Rudolphstichting