Het is alweer een tijd geleden dat er een bericht over de buurtbus in de Glindse Bazuin verscheen. Tijd voor een update.
Het kan niemand zijn ontgaan dat de buurtbus vele malen per dag (20x door de week en 16x op zaterdag) over de Postweg en Ringlaan rijdt om passagiers van Scherpenzeel via De Glind naar Barneveld v.v. te vervoeren.

Vanaf april is het aantal passagiers vanuit De Glind fors toegenomen vanwege de komst van de vluchtelingen uit Oekraïne. Dat heeft in het begin regelmatig geleid tot grote drukte bij de halte, waardoor niet iedereen mee kon. Gelukkig komt dit nauwelijks meer voor. Er wordt redelijk gespreid gereisd. Voor de scholieren die elke ochtend naar Barneveld moeten, staat om 08.38u bij de halte Schoonderbekerweg een versterkingsbus. Deze rijdt achter de buurtbus aan. Omdat er aan het einde van de dag geen versterkingsbus beschikbaar is, kan het dan vanuit Barneveld soms erg druk zijn en overtreft het aanbod de capaciteit van de bus. De enige oplossing is dan dat de passagiers voor Scherpenzeel bus 110 nemen, die een half uur eerder/later vertrekt.

In september en de eerste week van oktober zijn er werkzaamheden aan de Ringlaan uitgevoerd. Er is geasfalteerd en er is bermbeton aangelegd. Het eindresultaat mag er zijn, afgezien van een paar stukken waar bomen geen plek voor het bermbeton laten. Daar wordt nog aan gewerkt. Gelukkig kan de buurtbus weer volgens de dienstregeling rijden, hetgeen in september soms problematisch was, met vertragingen tot gevolg.

Oproep chauffeurs

Zoals u leest staat De Glind centraal in de activiteiten van de buurtbusvereniging. Helaas is er geen enkele chauffeur uit De Glind die de buurtbus twee uurtjes per week bestuurt. Dat kan toch niet! Meld u zich aan bij de coördinator Jan van Steenbergen, tel. 06-55768038. Of kijk eerst even op de website voor meer informatie.

In juni heeft de Vereniging haar 35-jarig jubileum gevierd, weliswaar door corona een jaar te laat. Over 4 jaar is er weer feest, hopelijk met meer verenigingsleden uit De Glind.

Per 11 december zal de buurtbus er anders uitzien. Wij rijden dan niet meer voor Keolis, maar voor Hermes, een onderdeel van Connexxion. Tegen die tijd komt er weer een update.