Aan de Ringlaan 14 in De Glind wonen Arjan en Nicole Gerritsen met hun drie kinderen op de Boerderij/Melkveebedrijf ‘Nieuw Birreveld’. Op de boerderij worden ongeveer 70 melkkoeien gehouden. Samen met de konijnen, katten en een hond, die luistert naar de naam ‘Frans’.

Sinds begin van dit jaar is de familie Gerritsen trotse eigenaar van Camperplaats ‘Bij Frans’. De redactie van www.glind.nl ging bij hen langs om te horen hoe dit tot stand is gekomen en hoe het met hen gaat.

Op een stuk grasland dat naast de boerderij ligt, is een camperplaats met 24 royale plekken gerealiseerd. Een camperplaats is een speciaal voor campers ingerichte parkeerplaats, niet te verwarren met een camping. Hier mag men de camper parkeren en overnachten.  Arjan vertelt: “We waren op zoek naar een neventaak, een manier om naast de koeien extra inkomsten te kunnen genereren. We hebben eerst goed nagedacht over een activiteit die goed bij ons past, waar we blij van zouden worden.”  Er werden opties overwogen en een keuze gemaakt voor een camperplaats bij het boerenbedrijf. Het bleek een goede beslissing: het runnen van de camperplaats voelt goed en de werkzaamheden zijn goed te combineren met het bedrijf.

Op de vraag of de camperplaats vernoemd is naar de hond, volgt een grappig verhaal.
Het gezin wilde een originele naam voor de nieuwe pup bedenken. Omdat de hond van alle gezinsleden zou zijn, bedachten zij de naam Frans door de eerste letters van alle gezinsleden achter elkaar te plaatsen: Finn, Ross, Arjan, Nicole en Suze.
Bij het bedenken van een naam voor de camperplaats ontstond het idee: Bij Frans. De camperplaats is ook van hen allemaal. Iedereen is op zijn eigen manier betrokken. Elke avond om 19.00 uur lopen ze een rondje op het terrein, om te kijken of alles naar wens is bij de camperaars. Ross verkoopt eieren, die bij een collega boer vandaan komen en Suze verkoopt de melk van de boerderij. Inmiddels zijn ze er ook al aan gewend dat er gasten naast de boerderij rondlopen. ‘Bij Frans’ klinkt als ‘Bij ons’ en geeft aan dat er op de camperplaats een huiselijke en ongedwongen sfeer is.

Deze sfeer is al te proeven bij het inchecken Bij Frans. In het hokje naast de camperplaatsen kan je als gast de informatie vinden voor het verblijf op de camperplaats. Men kan zichzelf aanmelden en betalen via een envelop in de ‘melk-brievenbus’ of een betaling doen middels een QR code. Dit gaat in goed vertrouwen, zoals zoveel in ons mooie dorp. De camperplaats heeft geen sanitair gebouw en er is geen Wifi. ” Hier is echte rust”, zegt Nicole, “En we merken dat we hier vaak gasten hebben die deze rust opzoeken.”
In het hokje vind je verder naast informatie over de buurt en de omgeving van De Glind, leuke wetenswaardigheden, informatie over de wandelroutes en ook het bordje met de totstandkoming van de naam van de camperplaats.

Voor de campervakantie ‘Bij Frans’ zijn niet veel regels opgesteld. Tot nu toe loopt alles heel goed en gemoedelijk. De gasten die komen, zijn over het algemeen leuke, interessante mensen, vaak wat ouder, zelfvoorzienend, hebben alles bij zich en komen voor de rust en de mooie omgeving. Zij blijven gemiddeld 3 nachten. Vaak zijn ze op doortocht en gaat de reis weer verder. “Mensen die met een camper op vakantie gaan, blijven vaak niet lang op één plek”, aldus Arjan en Nicole. Het doet hen goed om de positieve recensies te lezen die de gasten in het gastenboek achterlaten. Deze worden dan ook op Social media en via mond-tot-mondreclame gedeeld. “Het is zo leuk om te zien dat de camperaars blij en enthousiast zijn over deze plaats!”

Er is inmiddels ook een mooie website gemaakt. Hierop is veel informatie over De Glind en omgeving te vinden. En wordt men enthousiast gemaakt voor een bezoek aan  zwembad Splash! door een korting tijdens het verblijf aan te bieden.

Nicole geeft aan dat ze zelf nog nooit in een camper hebben geslapen. Haar zus heeft wel een camper en zij heeft de plaats uitgeprobeerd en hen voorzien van informatie en handige tips van andere camperplaatsen. “Ook de Nederlandse Camperclub heeft ons van veel praktische info voorzien”, zegt ze. De gemeente Barneveld was gelukkig meteen enthousiast over het plan. Ondanks dat er meerdere camperplaatsen in de buurt zijn, stimuleert de Gemeente deze impuls om het toerisme in het mooie De Glind en haar omgeving te verbreden.

Op de vraag hoe Arjan en Nicole het vinden om vanaf hun eigen plek te kijken naar gasten die genieten van hun vakantie, geven ze beiden aan dat ze er erg blij en enthousiast van worden. Het gezin gaat zelf niet op vakantie, maar realiseert zich des te meer dat het fantastisch is om in zo’n mooie (vakantie)omgeving te mogen wonen en werken. Het werk op het melkveebedrijf gaat gewoon door. Arjan vult aan: “Het is ook mooi om de gasten op een positieve manier kennis te laten maken met de boerderij. Als tegenhanger van alle negatieve verhalen. En wellicht, als camperplaats Bij Frans eenmaal lekker loopt, dan wil ik ook rondleidingen gaan aanbieden aan de gasten die dat zouden willen.”

Melkveebedrijf ‘Nieuw Birreveld’ heeft af en toe Open dagen en doet jaarlijks mee aan de Lichtjesroute in december. Je kunt deze informatie vinden op de website van valleiboertbewust.
Tot slot heeft de familie Gerritsen voor de toekomst van camperplaats vooral de wens dat de camperaars kunnen meegenieten van al het moois in en rondom deze hoek van de Gelderse Vallei.

 

Wil je ook een interview op www.glind.nl of heb je een idee voor een verhaal, stuur dan een berichtje via het contactformulier aan de redactie op de website.