In dit pand van de Rudolphstichting tegenover het Schateiland was jarenlang de technische dienst gehuisvest. Deze is inmiddels vertrokken, net als andere huurders waaronder de zorgorganisatie Pluryn en de houtwerkplaats van Ons Bedrijf. De fietsenwerkplaats van Henk Kampman is ook opgeheven.
Maar er is nog genoeg leven in de brouwerij! Drie initiatieven vanuit De Glind maken nog steeds gebruik van het pand. Het logeerhuis Q-dreams heeft er een opslag van meubelen en hulpmiddelen. De Restore heeft er een kleine kringloopwinkel en Atelier Gerbera is hier wekelijks actief met een creatief aanbod voor kinderen. Deze laatste twee initiatieven draaien op vrijwilligers en brengen hun activiteiten graag onder de aandacht.

Restore De Glind

De Restore in De Glind bestaat inmiddels alweer dik drie jaar. Destijds zijn we gestart onder de vlag van Intermetzo/Pluryn en mochten we, in overleg met de Rudolphstichting de ruimte gebruiken van de vroegere technische dienst. Dit stond leeg en was een mooie ruimte voor dit doel. In eerste instantie was de Restore bedoeld voor uithuisgeplaatste kinderen die in De Glind kwamen wonen en geen spullen hadden om hun kamer mee in te richten of gezellig te maken. En voor alle jongeren die uit De Glind vertrokken en op kamers gingen wonen. Later bleek dat er soms ook behoefte was om gebruik te maken van de Restore bij ouders van opgenomen kinderen die niet meer in hun huis konden blijven wonen. En enkele keren  kregen wij vragen van mensen die tijdelijke woonruimte in De Glind betrokken vanwege een echtscheiding. Inmiddels is er ook contact gelegd met groepen die onder Pluryn vallen en met Stichting Breder in Barneveld. Ook zij maken gebruik van het aanbod van de Restore.

Wat hebben we zoal:
Keukenspullen (pannen, kookgerei, bestek, servies en glazen)
Beddengoed (hoeslakens, bed overtrekken)
Kussens, vazen, emmers, bloempotten, lampen
Kleine kastjes,
Boekenkast, Tafeltjes
Apparaten (koffiezetapparaten, waterkokers, grillplaat, klein oventje)
Kantoorbenodigdheden (o.a. scharen, mappen, perforator)
En nog veel meer.

Er worden veel spullen geschonken, zowel gebruikte als nieuwe dingen. We hopen dat deze spullen weer een nieuwe plek krijgen. Alles kan gratis meegenomen worden. Kom gerust een keertje kijken!
Maak een afspraak door mij te bellen of te appen. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook.

Petra Laros
tel: 0622589506
plaros@intermetzo.nl
Instagram Restore De Glind

Atelier Gerbera (Typische Teksten)

Deze activiteit valt onder de vlag van de activiteiten van VrijeTijd (Stichting Jeugddorp De Glind). In september 2019 openden we hier het atelier. Wekelijks bezoeken op deze locatie zo’n tien kinderen de activiteit. Atelier Gerbera heeft inmiddels ook een extra ruimte in Glindster waar door Patrice de Jonge lessen worden gegeven in tekenen en schilderen. In het grote lichte atelier aan de Rudolphlaan 24 krijgen de kinderen de ruimte om te ontdekken welke talenten ze hebben. We ‘Knutselen met teksten’ en er ontstaan bijzondere creaties.
Inmiddels hebben we al vier keer een expositie georganiseerd. In de zomer van 2021 was er een zomerexpositie, de andere exposities waren in de winter rond Oud en Nieuw. Bij de laatste expositie van 22 december tot en met 8 januari jl. was er een ‘Glinds Winter Wonderland’ van achter de ramen van het atelier te zien en te beleven.
De ruimte wordt soms gebruikt voor een extra workshop aan de jongeren van Illegalio (Dorpskerk De Glind) of voor een creatieve avond voor dorpsbewoners. Vorig jaar bouwde de Belangenvereniging de ruimte om tot een heuse fotostudio om er hun pasfoto’s voor de website te kunnen maken. We staan altijd open voor leuke samenwerkingen binnen het dorp.

Begeleiding Myra Steens
meer informatie? Mail naar: msteens@xs4all.nl 

Rudolphstichting De Glind

De Rudolphstichting heeft als verhuurder nieuwe ideeën voor het gebruik van de locatie Rudolphlaan 24. Wij onderzoeken in een gesprek met een aantal dorpsbewoners de gedachten die leven over de invulling van het pand. Daarna zullen we actief en gericht op zoek gaan en denken we in eerste instantie aan een (ambachtelijke) onderneming die in staat is om ook jongeren mee te laten werken. 

De Glind heeft al diverse (ambachtelijke) ondernemingen die in hun bedrijfsuitoefening  jongeren meenemen in de werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Folda, Glindmedia, manege Zwanenburg, Kinderboerderij De Glind, Tres Jolie, de Landouw, Glindstertuin, van Mourik of ONS.
We gaan op zoek naar ondernemingen die aanvullend zijn aan deze reeds aanwezige bedrijven en denken bijvoorbeeld aan een klussenbedrijf, een metaalbedrijf, een kunstenaar of een bakker. Het is onze insteek om een invulling te vinden die een maatschappelijke meerwaarde heeft voor het dorp. We streven daarbij naar diversiteit! Mocht je potentieel belangstellenden kennen, dan stellen we het op prijs als je hen tipt over onze zoektocht. 

Voor meer informatie kun je terecht bij Laurens Heikamp.
Tel.: 0342-459010
E-mail:
vastgoed@rudolphstichting.nl