Op dinsdag 16 augustus 2022 was het zover. Het televisieprogramma van TV Gelderland “Zomer in Gelderland” was in De Glind.

TV Gelderland maakt deze zomer een uitzending van dorpen in Gelderland: Ieder dorp, stadje of buurtschap staat gedurende een hele dag in de schijnwerpers. Zo is er overdag ook een radioverslaggever en doen we op de verschillende social-media-kanalen verslag vanuit de plaatsen waar we komen. Zomer in Gelderland heeft een eigen Facebookpagina waar alles te volgen is. We beginnen de dag met het uitdelen van de dagopdracht. Dat gebeurt om 09.30 uur op de plek waar in de avond de uitzending is. Om 18.15 uur sluiten we de dag af met die live-uitzending op TV Gelderland, waarin onder meer het opgehaalde geldbedrag en de tussenstand in de strijd om de titel ‘Mooiste plaats van Gelderland’ worden onthuld.

Naast de stormbaan, de quiz en de foto op locatie opdracht moest er een decor worden gebouwd. Onze bouwopdracht: maak een boerderij uit 1911 met een erf, waarbij kinderen niet mochten ontbreken en regel of maak zelf hooivorken en petjes voor het publiek.

De Glind is heel divers in beeld gebracht met leuke interviews en beelden van ons mooie dorp. Er is deze dag 705 euro opgehaald dat zal worden besteed aan een feest / activiteit voor iedereen in De Glind.

Heel veel dank aan een ieder, jong en oud, die een kleine of grote bijdrage heeft geleverd aan deze dag. Of je nu spullen ter beschikking hebt gesteld, bouwmateriaal, geholpen met decorbouw, hiervoor bv dieren, bloemen en groenten hebt geknutseld of spandoeken gemaakt, spullen gesjouwd en/of opgeruimd hebt, een rol gespeeld of een locatie of activiteit in De Glind hebt gepresenteerd, op de tribune in het publiek zat, in beeld bent geweest of figurant was, geïnterviewd bent of in het team zat…. Bedankt allemaal, we hebben het samen supermooi tot stand gebracht!

 

Wil je de uitzending terugkijken? Kijk dan op de website van omroep Gelderland,  uitzending gemist of volg via de Facebookpagina van zomer in Gelderland.
Op de facebookpagina zijn nog meer foto’s terug te vinden.