We kunnen het zelf bijna niet geloven, maar het is alweer bijna zomervakantie! In Wijk van de Toekomst hebben we het afgelopen jaar veel meegemaakt en we nemen je graag kort mee:

Nieuwe wijken, buurten en dorpen
Het aantal wijken, buurten en dorpen die aangesloten zijn bij het programma is afgelopen periode gegroeid naar een totaal van 34! Dit nieuwe deelnemers die we mochten verwelkomen zijn:
– Noordveen in Zutphen
– Tiel-West in Tiel
– De Vergert in Duiven
– Doornenburg in Lingewaard
– Oude IJsselstreek in Varsseveld
En er komen nog meer wijken aan… Maar liefst 14 wijken zijn druk bezig om aan boord te springen.

Nieuwe bijeenkomsten, vernieuwd kennisplatform & samenwerking
Voor deelnemende wijken in Wijk van de Toekomst kwamen er verschillende vormen van ondersteuning bij. In april lanceerden wij de Academie Wijk van de Toekomst samen met onderzoekers van de Universiteit van Tilburg. Hier zijn change makers bezig die met hun wijk een verdiepende slag willen maken. Daarnaast zijn er digitale inloopmomenten voor wijkcoalities en gemeenten bijgekomen. Ook hebben we het kennisplatform vernieuwd met oneindig veel mogelijkheden voor (online) kennisuitwisseling. Tot slot hebben we met Wijkkompas voor gemeenten een workshop gehouden. Hier werd:
– Inzicht gekregen in het proces van een wijkgerichte aanpak;
– De wijkgerichte aanpak vanuit zowel een technisch als sociaal perspectief bekeken;
– Door collega gemeenten gedeeld hoe zij hun aanpak vormgeven.
Deze bijeenkomsten gaan door in het najaar van 2022. Houd onze website en je mail in de gaten voor updates over de najaar programmering.

We wensen iedereen een fijne zomervakantie!
Groeten van het ondersteuningsteam