De Glind, 10 juni 2021 – In anderhalf jaar tijd heeft het openluchtbad in De Glind een ware metamorfose ondergaan. Van de waterinstallatie tot het zwembadterrein en van de kiosk tot de digitale zwembadkaart. Bij deze opfrisbeurt behoort ook een nieuw logo en huisstijl. In dat kader werden afgelopen week de gerestylede bebording en bewegwijzering bij het zwembad aangebracht. “Onze nieuwe uitstraling wordt hiermee nu ook eindelijk zichtbaar voor onze badgasten”, aldus de trotse bestuursvoorzitter Emile Bakker.

Drijvende kracht achter de nieuwe naam, het logo, de frisse huisstijl en allerhande materialen op en rond het zwembadterrein, is de Leusdense ondernemer Gies Voorburg. Met zijn marketing(communicatie)bureau Merxe heeft hij de uitstraling volledig belangeloos op de schop genomen. Gies: “Dit klusje is eigenlijk nogal uit de hand gelopen! Wat begon met een verzoek om mee te kijken met een nieuwe brochure, heeft geleid tot een vernieuwde positionering met frisse ontwerpen van alles waarin dit zichtbaar wordt. Het resultaat is wel iets waar ik ook als ontwerper en marketeer trots op ben. Leuk dat ik het zwembad daar met mijn kennis en ervaring bij heb kunnen helpen.”

Transformatie met humor

Vaste zwembadgasten zagen de nieuwsbrief en website al eerder transformeren. Maar nu zijn het logo en een tweetal mascottes ook rondom het zwembad zichtbaar. Emile Bakker vult aan: “Met onze nieuwe naam en logo hopen we toegankelijker te zijn voor zwemmers uit de omgeving. Ook wordt direct duidelijk dat we een buitenbad zijn. Droppie en Druppie – zoals de door Merxe ontwikkelde mascottes heten – wijzen daarbij op humoristische wijze de weg en tonen de ‘regels’ van ons zwembad. Het is heel bijzonder dat we dit als kleinschalig zwembad zo professioneel hebben kunnen aanpakken. Dat is echt dankzij de goede samenwerking met het creatieve Merxe!”

Gies Voorburg sluit af: “En nu op naar vele zomers zwemplezier!”

Alle informatie over Splash openluchtbad De Glind

Fotografie: Myra Steens