Vind jouw weg in De Glind

Handig om te weten

wegwijs in De Glind

Wonen

De Glind is een dorp gelegen tussen Achterveld, Barneveld, Woudenberg, Scherpenzeel en Leusden in de Gelderse Vallei. Het valt onder de gemeente Barneveld. Jeugddorp De Glind is opgericht in 1914 maar “het dorp” bestaat al veel langer.

Het dorp

De Glind heeft 600 inwoners waarvan 150 kinderen van 0-14 jaar. Er zijn totaal 294 bewoners jonger dan 25 jaar. ( Bron CBS 2019)

Sinds 2022  vangen we ook een stel Oekraïense vluchtelingen op. Alle informatie hierover.

Het dorp bestaat nu uit 12 straten (Boshuisweg, Burgstederweg, Geleijnsestraat, Glindhorst, Havikhorsterpad, Helweg, Klein Moorst, Postweg, Ringlaan, Rudolphlaan, Schoonderbekerweg en de R.A.C. Mulderlaan).

 

Dorpskerk De Glind

Www.dorpskerkdeglind.nl

 
 

Openbaar vervoer

In het dorp rijdt de buurtbus, dit is lijn 511. De buurtbus rijdt van Barneveld, via De Glind, naar Scherpenzeel en weer terug.

Belangenverenigingen en Wijkplatform

Voor bewoners is er de Belangenvereniging De Glind (BLV): deze behartigt de belangen van de bewoners van De Glind. Deze Dorpswebsite is mogelijk gemaakt door de Belangenvereniging.
De Belangenvereniging is voorzitter van het Wijkplatform De Glind. Kom eens langs: 4 x per jaar vinden deze avonden plaats. Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk. Hier zijn  verschillende organisaties en partijen  aanwezig waaronder een afgevaardigde van de Gemeente en Politie. Heeft u vragen of ideeën over uw leefomgeving, laat ze aan ons weten.

Social media

Facebookpagina Glind in verbinding

Het is een besloten groep waar u zich hier voor kunt aanmelden.

WhatsApp groep De Glindse gezelligheid

Met deze groep houden we elkaar op de hoogte van gezellige activiteiten in ons dorp. U kunt Peter Neumann (0634935632) een berichtje sturen als u toegevoegd wil worden.

Recreatie

Bekijk deze pagina voor de recreatiemogelijkheden in De Glind. Voor actuele activiteiten zie de dorpsagenda.

Sport en vrijetijd De Glind

Er zijn wekelijkse sport- en vrijetijdsactiviteiten, met name voor kinderen en jongeren uit De Glind en de regio. Deelname d.m.v. een abonnement.

Meer informatie over doorlopende activiteiten zoals de dorpsborrel en badminton of aanmelden?

 Veiligheid

Voor het melden van overlastsituaties kunt u het beste contact opnemen met de wijkagent of wijk BOA. Voor De Glind zijn Mark van Voorthuizen (wijkagent) en Fred Grootveld (wijk BOA) het eerste aanspreekpunt.
Via de website van de Politie kunt u contact leggen met de wijkagent. De wijk Boa kunt u bereiken via F.grootveld@barneveld.nl

Voor het telefonisch melden van acute overlast situaties kun je het algemene telefoonnummer van de politie bellen 0900-8844.
Bij spoed of gevaar bel 112.

Het is belangrijk dat overlastsituaties worden gemeld bij de Politie en/of de BOA!

WhatsApp Alert-groep

De WhatsApp Alert-groep is bedoeld om de veiligheid in het dorp te bevorderen en te bewaken. Neem in geval van bijvoorbeeld: vandalisme, agressie of weggelopen jongeren, persoonlijk contact op met de beheerder Mario Hoogerheijde.  Bel 0342-700235 voor toevoegen.

Maximum snelheid in ons dorp

Er geldt binnen De Glind een 30 km-zone voor al het verkeer!

Honden

Er zijn binnen De Glind een aantal hondenuitlaatplaatsen aangewezen. Op de wandelpaden (klompenpaden) zijn geen honden toegestaan.

Afval

Een vriendelijk verzoek aan allen is om het dorp schoon te houden!

Het afvalschema van het legen van de kliko’s is te vinden op de site van de gemeente Barneveld. mijnafvalwijzer.nl

Grof vuilstorten/ milieupas

Om als inwoner van de gemeente Barneveld (De Glind) gebruik te maken van Milieustraat Otelaar heeft u een milieupas nodig. Deze is thuis gestuurd aan inwoners van de gemeente Barneveld. Indien u deze niet heeft gekregen, kunt u deze kosteloos verkrijgen bij de gemeentewerf. De milieustraat bevindt zich aan de Otelaarseweg 9 in Barneveld. Meer informatie op barneveld.nl.

Oud papier

Het oud papier kan gebracht worden bij de verzamelcontainer die aan de Rudolphlaan 14 staat. Deze wordt wekelijks op donderdag geleegd. Ook staat daar containers voor glas, textiel en schoenen.

Gemeente Barneveld

Voor verdere algemene praktische informatie, gemeentelijke zaken, wet en regelgeving verwijzen wij u naar de website van de gemeente Barneveld.
Bij defecte straatverlichting, een kapot wegdek of andere zaken kunt een digitaal meldingsformulier openbare ruimte invullen. Samen houden we zo ons dorp mooi en veilig.

Milieuklachten

Als u iets te melden heeft over het milieu, dan kunt u via de site van de Omgevingsdienst de Vallei een klacht indienen.
www.oddevallei.nl

Begraafplaats ‘De Glindhorst’

Voor informatie over de begraafplaats en de uitstrooiplek, kunt u terecht bij het secretariaat van de Rudolphstichting via telefoon ( 0342-459010) of via e-mail.